شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

نشست علمی «رمزگشایی از راز حیات»، با حضور صاحب‌نظران حوزوی، از سوی انجمن علمی روانشناسی اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سقای بی‌ریا دراین نشست که شب گذشته در سالن انجمن‌های علمی حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به ضرورت بررسی چگونگی ایجاد و تکامل زندگی در کره زمین و با تأکید بر ورود حوزویان به این عرصه‌ها، اظهار داشت: در زمینه چگونگی ایجاد حیات فرضیه‌ای از سوی داروین ارائه شد که طی سالیان گذشته تبلیغات فراوانی روی آن صورت گرفته است؛ به طوری که این نظریه وارد دروس تمام مقاطع تحصیلی حتی در کشور ما شده است.

وی افزود: امروز به قدری بر روی این نظریه تبلیغ شده است که از نوعی قداست برخوردار شده و کمترکسی می‌تواند در مقابل آن بایستد و حتی آن را مورد سؤال قرار دهد

رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه با اشاره به دفاع تعصبی برخی افراد از این نظریه، از عدم ورود محققین کشور به این مسئله انتقاد کرد و ابراز داشت: این امر تنها یک فرضیه علمی است که باید به صورت منطقی و به دور از تعصب مورد بررسی قرار گیرد؛ چرا که برخی از قسمت‌های آن دچار مشکل است.

وی با اشاره به دیدگاه این فرضیه در مورد به وجود آمدن انسان، تصریح کرد: در مورد این قسمت از فرضیه در قرآن به وضوح و روشنی آیه‌ای داریم که به وجود‌آمدن حضرت آدم را یک دفعه می‌داند و نه تکاملی!

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سقای بی‌ریا با اشاره به آیاتی از قرآن کریم گفت: قرآن، داستانی را روایت می‌کند که عده‌ای از مسیحیان نجران خدمت پیامبر اکرم (ص) رسیده و پس از ایراد مباحثی، در مورد حضرت عیسی (ع) سؤال می‌پرسند که در این موقع به پیامبر وحی می‌شود، که حضرت عیسی بدون پدر به دنیا آمد همان طور که حضرت آدم بدون پدر به دنیا‌ آمد. «إِنَّ مَثَلَ عيسى‏ عِنْدَ اللَّهِ كَمَثَلِ آدَمَ خَلَقَهُ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ قالَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ»؛ (سوره آل عمران،‌ آیه 59)، لذا در این آیه به روشنی توضیح می ‌دهد که آفرینش حضرت آدم از خاک و به صورت دفعی بوده است و نه به صورت‌های دیگر.

گفتنی است، در این میزگرد علمی که با حضور طلاب و فضلای حوزه علمیه قم برگزار شد، با پخش فیلمی، فرضیه داروین و نظریه اسلامی در خصوص به وجود آمدن انسان مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha